Földmozgás

Megrázkódott a föld Horvátországban

Magyarország területén ez a földrengés valószínűleg már nem volt érezhető.

2024.05.01 08:21ma.hu

2024. május elsején hajnalban, magyar idő szerint 5:38-kor közepes méretű földrengés keletkezett Horvátországban, a magyar határtól kb. 170 km-re. A rengés mérete 4,7 volt a Richter-skálán. A talajmozgást a környékbeli lakosság érezte, ahogy az a GeoRisk Földrengés Mérnöki Iroda által a Facebookon közzétett térképen is látható. MInt írták, Magyarország területén ez a földrengés valószínűleg már nem volt érezhető.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium is megerősítette a horvát földrengést, ami Szluin várostól nagyjából 10 km-re pattant ki. A jelenlegi becslések szerint a földrengés magnitúdója 4.8 volt, így a horvát lakosság széles körben érezhette. Magyarországról nem érkezett bejelentés, vélhetően hazánkban már nem érezték a földrengés hatását. A földmozgást az összes hazai műszer detektálta, az ábrán a becsehelyi műszer regisztrátuma látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.